Сорбція БТС метгемоглобіном донорської і плацентарної крові у розчинах етиленгліколю і ПЕГ-3000 - Кучеренко, Ю.В.; Леонов, Б.М.; Розанова, К.Д. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2003)
Досліджували сорбцію бромтимолового синього (БТС) метгемоглобіном донорської і плацентарної крові у розчинах етиленгліколю (ЕГ) і ПЕГ-3000 однакової діелектричної проникності середовища εs. Проведені дослідження вказують, що не спостерігається чіткої взаємозалежності між εs і параметрами сорбції БТС донорським і плацентарним метгемоглобіном. Крім того, отримані дані свідчать про можливу сорбцію молекул ПЕГ-3000 на поверхні білка. Исследовали сорбцию бромтимолового синего метгемоглобином донорской и плацентарной крови в растворах этиленгликоля и ПЭГ-3000 одинаковой диэлектрической проницаемости среды εs. Проведенные исследования показывают, что не наблюдается четкой взаимозависимости между εs и параметрами сорбции БТС донорским и плацентарным метгемоглобином. Кроме того, полученные данные свидетельствуют о возможной сорбции молекул ПЭГ-3000 на поверхности белка. The authors studied the sorption of bromothymol blue (BTB) by donor and placental blood haemoglobin in ethylene glycol (EG) and PEG-3000 solutions with the same value of dielectric constant, ε s. The performed investigations show that there is no distinct correlation between ε s and parameters of BTB sorption by methaemoglobin from donor and placental blood. In addition, the obtained data testify to the possible sorption of PEG-3000 molecules on protein surface.