Методические особенности выделения перспективных площадей для добычи метана угольных месторождений - Анциферов, А.В.; Голубев, А.А.; Майборода, А.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2007)
Здійснено аналіз геологічних умов, методів та технічних засобів дослідження газоносності у Донбасі та вугільному басейні Блек-Уорріор (США). Розроблено нові нетрадиційні методи оцінки газовіддачі вугіль. Під час вибору перспективних на газ площ раціональний комплекс технологій дослідження метану повинен базуватися на комплексуванні геологорозвідувальних та сейсморозвідувальних робіт. Analysis of geological conditions, methods and industrial instruments to study gas content in Donets Coal Basin and Black Warrior Basin (USA) has been made. New non-traditional techniques to assess coal gas recovery are described. When selecting areas promising for gas an efficient complex of procedures for methane research shall be based on integration of exploration and seismic prospecting.