Газогенерирующее рассеянное органическое вещество и его распределение в угленосных формациях Донбасса - Майборода, А.А.; Анциферов, В.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2007)
Наведено передумови вивчення газогенеруючої розсіяної органічної речовини у вуглевміщувальних породах і теоретичне обґрунтування її розподілу у вугленосних формаціях та класифікації при оцінюванні газоносності вугленосних товщ. Given are prerequisites for research into gas-generating dispersed organic matter in coal-enclosing rocks and theory for its distribution in coal-bearing formations and classifications when making assessment of gas presence in coal-bearing measures.