Адаптивні різницеві сітки при моделюванні двовимірної теплової хвилі - Лук’яненко, С.О.; Німчук, І.Б. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2005)
Розглянуто обчислювальний метод розв’язування двовимірного квазілінійного рівняння теплопровідності з використанням змінної нерівномірної різницевої сітки. Наведено результати його застосування до задачі про розповсюдження теплової хвилі. Results of calculating two-dimensional pseudolinear equation of heat conductivity by numerical method with variable nonuniform difference meshusage. There are results of using it to the task of the heat wave’s spreading. Рассмотрен численный метод решения двумерного квазилинейного уравнения теплопроводности с использованием переменной неравномерной разностной сетки. Приведены результаты его применения к задаче о распространении тепловой волны.