Якісне дослідження динаміки нечітких дискретних систем - Івохін, Є.В.; Волчков, С.О. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2005)
Проводиться аналіз стійкоподібних властивостей функціонування нечітких дискретних систем на прикладі систем прийняття рішень. Вводиться визначення стійкості розв’язків нечітких систем. Запропоновано алгоритми обчислення значень функції належності для забезпечення моделювання динаміки систем прийняття рішень. На основі методу функцій Ляпунова доведено твердження про умови стійкості в дискретних нечітких системах. The analysis of the stability-like properties of fuzzy discrete systems functioning on decisions support systems example is carried out. The determination of stability solutions of fuzzy systems is introduced, the belonging function senses calculation algorithms for guaranteeing of decisions support systems dynamics modeling are offered. On the basis of Lyapunov functions method the assertion about conditions of stability in discrete fuzzy systems are proved. Проводится анализ устойчивоподобных свойств функционирования нечетких дискретных систем на примере систем принятия решений. Вводится определение устойчивости решений нечетких систем. Предложены алгоритмы вычисления значений функции принадлежности для обеспечения моделирования динамики систем принятия решений. На основе метода функций Ляпунова доказаны утверждения об условиях устойчивости в дискретных нечетких системах.