Стан перекисного окислення ліпідів та антиоксидантної системи при різних типах запальної реакції в пародонті - Цвинтарна, І.Я.; Мисула, І.Р. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Встановлено, що при різних типах запалення в пародонті активуються процеси
пероксидації і знижується активність АОЗ. В гіпоергічній групі ці процеси посилюються до чотирнадцятої доби, а в гіперергічній припадають на десяту добу експерименту. Установлено, что при различных
типах воспаления в пародонте активируются процессы пероксидации и снижается активность АОЗ. В гипоэргической
группе эти процессы усиливаются к четырнадцатым суткам, а в гиперэргической — приходятся на десятые сутки эксперимента. It is established that the types of
inflammation in periodont activated
processes peroxidation and reduced activity
of antioxidant protection.. In group of
hypoergic type these processes are
enhanced to fourteen days, and in group
of hyperergic type fall on the tenth day of
the experiment.