Оценки решения уравнения типа «реакция–диффузия» - Бондаренко, В.Г.; Селин, А.Н. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2007)
Построены методом суперпозиции барьерные функции (суб- и суперпараболи-ческие) для полулинейного араболического уравнения типа «реакция–диффузия». Как следствие, установлено свойство мгновенной компактификации носителя решения. Вычислительный эксперимент показал высокую точность аппроксимации решения барьерными функциями. Sub- and super-parabolic barrier functions are built using a superposition method for the semi-linear parabolic «reaction-diffusion» equation. As a result, solution support instartaneous compactification was established. The computing experiment has shown the high precision of the solution approximation with barrier functions. Побудовано методом суперпозиції бар’єрні функції (суб- та суперпараболічні) для напівлінійного параболічного рівняння типу «реакція–дифузія». Як наслідок, встановлено властивість миттєвої компактифікації носія розв’язку. Обчислювальний експеримент показав високу точність апроксимації розв’язку бар’єрними функціями.