Вплив адеметіоніну на взаємовідносини у системі пол-аос у тимусі та селезінці щурів за умов дії хронічного низькоінтенсивного гамма-опромінення - Терещенко, Л.О. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Внаслідок проведених досліджень встановлено, що хронічне гамма-опромінення в сумарній дозі 1 Гр призводить до суттєвого підвищення вмісту початкових і кінцевих продуктів ПОЛ в тимусі й селезінці піддослідних тварин. Курсове введення гептралу після гамма-опромінення викликає значне зниження кількості МДА й ДК на всіх
етапах експерименту. Зроблено висновок, що курсове введення гептралу після хронічного гамма-опромінення в сумарній дозі 1 Гр сприяє стабілізації процесів ПОЛ і
зниженню його продуктів в тимусі й селезінці, що дозволяє розглядати можливість
для рекомендації його використання при комплексному лікуванні променевих уражень. В ходе проведенных исследований установлено, что хроническое гамма-облучение в суммарной дозе 1 Гр приводит к существенному увеличению содержания начальных и конечных продуктов
ПОЛ в тимусе и селезенке подопытных
животных. Курсовое введение гептрала
после гамма-облучения вызывает значительное уменьшение количества МДА и
ДК во все сроки эксперимента. Сделан
вывод о том, что курсовое введение гептрала после хронического гамма-облучения в суммарной дозе 1 Гр способствует стабилизации процессов ПОЛ и снижению его продуктов в тимусе и селезенке, что позволяет рассматривать возможность для рекомендации использования его при комплексном лечении лучевых поражений. As a result of the conducted
researches is established that the chronic
gamma-irradiation in a cooperative dose 1
Gy leads to essential increase of primary
and after products of lipid peroxidation
contents in a thymus and spleen of
experimental animal. The course injection
of heptral after gamma-irradiation causes
considerable decrease of MDA and DC
amount in all period of experiment. The
output is made, that the course injection of
heptral after a chronic gamma-irradiation in
a cooperative dose 1 Gy favours
stabilization of processes of LP and
lowering of its products in a thymus and
spleen, that allows to consider possibility of
its usage at complex treatment of radiation
injuries.