Стан перекисного окислення ліпідів та антиоксидантної системи при різних типах запальної реакції в пародонті - Цвинтарна, І.Я.; Мисула, І.Р. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Встановлено, що при різних типах запалення в пародонті активуються процеси пероксидації і знижується активність АОЗ. В гіпоергічній групі ці процеси посилюються до чотирнадцятої доби, а в гіперергічній припадають на десяту добу експерименту. Установлено, что при различных типах воспаления в пародонте активируются процессы пероксидации и снижается активность АОЗ. В гипоэргической группе эти процессы усиливаются к четырнадцатым суткам, а в гиперэргической — приходятся на десятые сутки эксперимента. It is established that the types of inflammation in periodont activated processes peroxidation and reduced activity of antioxidant protection.. In group of hypoergic type these processes are enhanced to fourteen days, and in group of hyperergic type fall on the tenth day of the experiment.