Comparison of refractive indices of amorphous and crystalline As₂S₃ - Miloslavsky, V.K.; Makovetsky, E.D. (Functional Materials, 2009)
Method to calculate refractive index and transparency range dispersion of amorphous As₂S₃ is proposed. It is based on effective dielectric permittivity models for porous composite media, comparison of glass and crystal density and use of data on refractive index of the crystal. It is shown that the best agreement of calculated and experimental values of refractive index of glass is obtained within the wavelength interval 460 - 670 nm when using Lorenz-Lorentz formula. It is established that As₂S₃ glasses possess pores with filling factor q = 0.057 submerged to isotropic matrix with approximately two times smaller porosity (qm = 0.031). Запропоновано спосіб обчислення показника заломлення та дисперсії в області прозорості аморфного As₂S₃ за допомогою моделей ефективної діелектричної проникності пористих композитних середовищ. Спосіб грунтується на порівнянні густини скла та кристала і на використанні даних про показник заломлення кристала. Показано, що найкраще узгодження обчислених та експериментальних значень показника заломлення скла досягається в інтервалі хвиль 460 - 670 нм при використанні для обчислення формули Лоренц-Лорентца. Встановлено, що стекла As₂S₃ мають пори з фактором заповнення q = 0.057, занурені в ізотропну матрицю з меншою приблизно удвічі пористістю (qm = 0.031). Предложен способ вычисления показателя преломления и дисперсии в области прозрачности аморфного As₂S₃ с помощью моделей эффективной диэлектрической проницаемости пористых композитных сред. Способ основан на сравнении плотностей стекла и кристалла и использовании данных по показателю преломления кристалла. Показано, что наилучшее согласие вычисленных и экспериментальных значений показателя преломления стекла достигается в интервале длин волн 460 - 670 нм при использовании для расчета формулы Лоренц-Лорентца. Установлено, что стекла As₂S₃ обладают порами с фактором заполнения q = 0.057, погруженными в изотропную матрицу с меньшей, приблизительно в два раза, пористостью (qm = 0.031).