До історії євреїв на Черкащині: соціально-економічне становище в ХІХ – на початку ХХ ст. - Клименко, Т.А. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Дослідження присвячено соціально-економічному життю євреїв Черкащини у ХІХ – на початку ХХ ст. Исследование посвящено социально-экономической жизни евреев Черасчины в ХІХ – начале ХХ вв. The study examines the social and economic life of the Jews Cheraschiny In ХІХ – early twentieth centuries.