Деякі актуальні проблеми вивчення еволюції земельного ринку в Україні у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Шевченко, В.М. (Інститут історії України НАН України, 2009)
В статті розглядаються малодосліджені аспекти життєдіяльності земельного ринку в Україні другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Вислітлено особливості його функціонування в кожному окремому районі України. Визначено основні періоди його еволюції. В статье рассматриваются малоисследованные аспекты жизнедеятельности земельного ринка на Украине второй половины ХІХ – начала ХХ века. Освещены особенности его функционирования в каждом отдельном районе Украины. Определены основные периоды его эволюции. In this article we deal with little-known aspects of life activity of land market in Ukraine (second part of XIX century the beginning of XX century). The peculiarities of it's functionality in each individual region of Ukraine are showed. Defined main periods of it's evolution.