Spherical phosphors Lu₂O₃:Eu coated with SiO₂ shells - Yermolayeva, Yu.V. (Functional Materials, 2009)
Amorphous SiO₂ coatings of controlled thickness ranging from 10 to 100 nm have been fixed onto submicron-sized Lu₂O₃:Eu spheres for a first time by Stober method. The morphology, nanostructure, and chemical composition of the resultant Lu₂O₃:Eu/SiO₂ coreshell heteroparticles have been studied. A considerable luminescence decrease was observed for Lu₂O₃:Eu spheres coated with SiO₂ shell as compared to the uncoated phosphors, due to the features of Lu₂O₃:Eu sphere crystallization in a volume bounded by the SiO₂ shell. Вперше аморфні покриття SiO₂ різної товщини у межах 10-100 нм отримано на сферичних субмікрочастинках Lu₂O₃:Eu методом Штобера. Досліджено морфологію, наноструктуру та хімічний склад отриманих гетерочастинок Lu₂O₃:Eu/SiO₂ типу "ядрооболонка". Значне зниження інтенсивності люмінесценції спостерігалося у гетерочастинках Lu₂O₃:Eu/SiO₂ у порівнянні з вихідними частинками Lu₂O₃:Eu, що пов'язано з особливостями кристалізації сфер Lu₂O₃:Eu в обмеженому оболонкою SiO₂ об'ємі. Впервые аморфные покрытия SiO₂контролированной толщины в пределах 10-100 нм получены на сферических субмикрочастицах Lu₂O₃:Eu методом Штобера. Исследованы морфология, наноструктура и химический состав полученных гетерочастиц "ядро-оболочка" Lu₂O₃:Eu/SiO₂. Значительное снижение интенсивности люминесценции наблюдалось в Lu₂O₃:Eu/SiO₂ гетерочастицах по сравнению с исходными Lu₂O₃:Eu частицами, что связано с особенностями кристаллизации Lu₂O₃:Eu сфер в ограниченном оболочкой SiO₂ объеме.