Спроби формування в роки Першої світової та Громадянської воєн добровольчих військових частин з галичан-українців русофільської орієнтації (1914–1920) - Любченко, В.Б. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Пропонована увазі читача стаття є першим досвідом в історіографії з комплексного дослідження генетично пов’язаних між собою спроб формування в роки Першої світової та Громадянської воєн добровольчих військових частин з галичан-українців русофільської орієнтації. Предлагаемая вниманию читателей статья является первым в историографии опытом комплексного исследования генетически связанных между собой попыток формирования из галичан-украинцев русофильской ориентации добровольческих военных подразделений в годы Первой мировой и Гражданской войн. The article presents a unique research in historiography of the complex study that explores the similarities in the attempts to form voluntary military units consisting of Galician Ukrainians of the Russophile orientation during World War I and Civil War.