Оцінювання міцності конструкційних матеріалів з тріщинами за складного навантаження - Іваницький, Я.Л. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Розроблено експериментальну методологію та конструкцію зразків для визначення характеристик тріщиностійкості конструкційних матеріалів за різних (І, ІІ, ІІІ) макромеханізмів руйнування. Побудовано діаграми гранично-рівноважного стану тіла з тріщиною (його міцності) за складного навантаження, що пропорційно збільшується. На основании анализа известных и собственных исследований разработаны экспериментальная методология и конструкция образцов для определения характеристик трещиностойкости конструкционных материалов при смешанных макромеханизмах разрушения. On the basis of the analysis of the known and own researches the experimental method and specimen geometry for evaluation of the crack growth resistance characteristics of structural materials under mixed-mode fracture are developed.