Початкові народні училища Полтавської губернії другої половини ХІХ ст.: їх види та організація навчання у них - Ревега, В.В. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Автор зробив дослідження початкових народних училищ Полтавської губернії в другій половині ХІХ століття. В статті подаються результати дослідження про початкові народні училища Полтавської губернії другої половини ХІХ століття. Автор осуществил исследование начальных народных училищ Полтавской губернии во второй половине Х1Х века. В статье подаются результаты исследований касательно деятельности начальных народных училищ региона в указанный период. The author undertook a study of primary public schools in the province of Poltava in the second half Х1Х century. Article submitted the results of studies concerning the activities of primary public schools in the region during this period.