Електромагнетний метод і засоби безконтактних обстежень протикорозійного захисту підземних трубопроводів - Джала, Р.М.; Вербенець, Б.Я. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Запропоновано триєдину математичну модель електромагнетного поля, розвинуто засоби оперативних безконтактних обстежень підземних трубопроводів (ПТ). Розроблено способи і прилади для визначення розподілу струму катодного захисту та перехідного опору захисних покривів на різних ділянках ПТ. Описано технологію інтегральних, диференційних та локальних обстежень магістральних трубопроводів. Предложено триединую математическую модель электромагнитного поля, развито средства оперативных бесконтактных обследований подземных трубопроводов. Разработано способы и приборы для определения распределения тока катодной защиты и переходного сопротивления защитных покровов на разных участках ПТ. Описано технологию интегральных, дифференциальных и локальных обследований магистральных трубопроводов. The triune mathematical model of the electromagnetic field and facilities for non-contact observations of underground pipelines are proposed. Methods and devices for determination of cathode protection current distribution and transition resistance of protective coatings on different areas are proposed. The technology of integral, differential and local inspections of main pipelines is described.