Українські літописи в науковій спадщині Олександра Лазаревського - Дзира, І.Я. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті аналізується внесок О.Лазаревського в дослідження українських літописів, характеризуються здійснені ним публікації літописів, йдеться про використані основні тенденції та підходи до вивчення цих пам`яток. В статье анализируется вклад А.Лазаревского в исследование украинских летописей, идет речь об использованных основных тенденциях и подходах к изучению этих памятников. The article analyses the contribution of O.Lazarevsky in researching of Ukrainian chronicles. It characterizes publications of Ukrainian chronicles, which has been realized by O.Lazarevsky, the question is about the use of principal tendencies and approaches to the studying of those monuments.