Соціальний портрет слухачок вищих жіночих курсів (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Драч, О.О. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Стаття присвячена актуальній проблемі переосмислення витоків і суспільної практики вищої жіночої освіти в Російській імперії, частиною якої були і дев’ять українських губерній. Статья посвящена актуальной проблеме переосмысления истоков и общественной практики высшего женского образования в Российской империи, в состав которой входило и девять украинских губерний. Article is devoted to the urgent problem of rethinking the origins and social practices of higher education for women in Russia Empire, which was made and nine Ukrainian provinces.