Модерна інтерпретація радянської концепції інтелігенції: долання соціально-історичного підходу - Коляда, І.А. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У дослідженні всебічно аналізується модерна інтерпретація радянської концепції інтелігенції. Автором статті здійснена спроба подолання характерного для неї соціальноісторичного підходу. В исследовании всесторонне анализируется современная интерпретация советской концепции интеллигенции. Автором статьи осуществлена попытка преодоление характерного для нее социально-исторического подхода. The study comprehensively examines the modern interpretation of the concept of the Soviet intelligentsia. The author of the article carried an attempt to overcome its inherently socio-historical approach.