Забезпечення герметичності обсадних колон за рахунок конструктивних особливостей різьбових з’єднань - Чернова, Є.М.; Кунцяк, Я.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2016)
Проведено аналіз впливу конструктивних параметрів на витривалість і герметичність різьбових з’єднань бурильних, обсадних і насосно-компресорних труб. Науково обгрунтовано пружно-деформований стан з ’єднання труб зі вставним витком. Розроблено конструкції високо герметичних з ’єднань тонкостінних труб з вставним витком. Проведено аналітичні дослідження на герметичність при високих значеннях тиску і температури. Визначено оптимальні параметри. Проведен анализ влияния конструктивных параметров на долговечность и герметичность резьбовых соединений бурильных, обсадных и насосно-компрессорных труб. Научно обосновано упругодеформированное состояние соединений труб с вставным витком. Разработана конструкция високогерметических соединений тонкостенных труб с вставным витком. Проведено аналитические исследования на герметичность при высоких значениях давлений и температуры. Определены оптимальные параметры. The article deals with the impact analysis of the design factors on the persistence and tightness of threaded pipe joints of drill pipes, casing tubes and pipe-compressor tubing strings. The elastically deformed state of the pipe junction with insertion coil is theoretically substantiated. The patterns of tight points of thin wall pipes with insertion coil are developed. The tightness theoretical investigations under high pressure and temperature are performed. The optimal parameters are determined.