Козацтво Лівобережної України у фінансовій політиці Російської імперії в кінці ХVІІІ – середині ХІХ ст. - Орлик, В.М. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Стаття присвячена одній із важливих проблем соціально-економічної історії лівобережного козацтва в кінці XVIII – середині ХІХ ст. В статье рассматривается одна из важнейших проблем социально-экономической истории левобережного казачества в конце XVIII – средине ХІХ века. The article deals with one of the important problems of the social and economic history of the Livoberezhne Cossacks at the end of the 18 century – in the middle of the 19 century.