Приватна кореспонденція в полі зору російської військової цензури (1914–1918 рр.) - Кирієнко, О.Ю. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті на основі архівних матеріалів розкрито механізми та прийоми роботи органів військової цензури з приватною кореспонденцією громадян у роки Першої світової війни. В статье на основе архивных материалов раскрыты механизмы и приёмы работы органов военной цензуры с личной корреспонденцией граждан в годы Первой мировой войны. In the article on the materials of archive base mechanisms and receiving the work of organ military censorship with the personal correspondence of the people in the First World War are opened.