Примусова евакуація населення й майна з прифронтових зон губерній Правобережної України у червні-жовтні 1915 р. - Кліщинський, П.В. (Інститут історії України НАН України, 2009)
В даній статті характеризується процес евакуації населення з прифронтових губерній Правобережної України в роки Першої світової війни. В данной статье характеризуется процесс эвакуации населения из прифронтовых губерний Правобережной Украины в годы Первой мировой войны. The article characterized the process of evacuating people from the frontline provinces Right-Bank Ukraine in the First World War.