Дослідження етіології передпухлинних та пухлинних процесів шийки матки - Настрадіна, Н.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Причини та передумови виникнення передпухлинних та пухлинних захворювань шийки матки до сьогодні є маловивченими. До сьогодні існує велика кількість
теорій етіології даних захворювань, проте жодні з них не дають вичерпної відповіді
про те, що саме зумовлює розвиток передпухлинних та пухлинних процесів шийки
матки. Саме тому, в даній статті викладенні результати анамнестичного дослідження жінок з рецидивуючими фоновими захворюваннями шийки матки. Булі зібранні
та проаналізовані данні, щодо соматичного стану здоров’я,наявних гінекологічних
проблем, перенесених екстрагенітальних захворювань, репродуктивної системи та
їх впив на розвиток передпухлинних та пухлинних процесів шийки матки. Причины и предпосылки возникновения предопухолевых и опухолевых заболеваний шейки матки до сих пор является малоизученными. До сих существует большое количество теорий этиологии
данных заболеваний, однако ни один из
них не дают ответа о том, что именно
обусловливает развитие предопухолевых
и опухолевых процессов шейки матки.
Именно поэтому, в данной статье изложении результаты анамнестического исследования женщин с рецидивирующими фоновыми заболеваниями шейки
матки. Были собрании и проанализированы данные, по соматического состояния здоровья, имеющихся гинекологических проблем, перенесенных экстрагенитальных заболеваний, репродуктивной
системы и их впив на развитие предопухолевых и опухолевых процессов шейки
матки. Causes and predictors of
preneoplastic and neoplastic cervical
disease is still poorly understood. Until now,
there are many theories of the etiology of
these diseases, but none of them give the
answer that it leads to the development of
precancerous and neoplastic processes of
the cervix. That’s why in this article
presenting the results of an anamnestic
study of women with recurrent underlying
diseases of the cervix. Were meeting and
analyzed data on physical health, existing
gynecological problems suffered by
extragenital diseases, reproductive system
and glaring at the development of
precancerous and neoplastic processes of
the cervix.