Іноземці в соціально-економічному житті України кінця XVIII – першої половини XIX: спроба обрахування чисельності та аналіз їх національного складу - Машкін, О.М. (Інститут історії України НАН України, 2009)
В статті здійснена спроба обрахування чисельності та аналіз національного складу іноземців України, а також їх місце в соціально-економічному житті українських земель наприкінці ХVІІІ – у першій половині ХІХ ст. В статье осуществлена попытка подсчета численности и анализ национального состава иностранцев Украины, а также их место в социально-экономической жизни украинских земель в конце ХVІІІ – в первой половине Х1Х в. He paper carried an attempt to calculate the numbers and analysis of the national composition of foreigners in Ukraine, as well as their place in the socio-economic life of Ukrainian lands in the late ХVІІІ – in the first half of ХІХ centuries.