Побудова зворотної функції перетворення приладів вихрострумового багатопараметрового контролю - Тетерко, А.Я.; Гутник, В.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Розроблено метод побудови нелінійної багатопараметрової моделі зворотної функції перетворення вихрострумових приладів неруйнівного контролю. Нові засоби багатопараметового вихрострумового контролю, створені на основі нелінійної обробки відгуку вихрострумового первинного перетворювача за зворотною функцією перетворення системи, принципово спрощують їх апаратне, програмне та метрологічне забезпечення, одночасно підвищуючи точність оцінки параметрів об’єкта контролю. Разработан метод построения модели нелинейной многопараметровой обратной функции преобразования вихретоковых приборов для селективных измерений параметров контролируемых объектов. Создание средств вихретокового многопараметрового контроля на основе нелинейной обработки первичной информации с использованием обратной функции преобразования системы принципиально упрощает задачу их программного, аппаратного и метрологического обеспечения при одновременном увеличении точности оценки контролируемых параметров. The method of construction of the model of nonlinear multivariable inverse transformation function of eddy current devices for nondestructive measuring of the test object characteristics is developed. In comparison with the present-day situation in eddy current techniques, progress in the development of new eddy current devices with use of the mentioned inverse function makes the problem of primary information processing less complicated, simplifies requirements to the preparation of test object samples that are needed for calibration of the devices and simultaneously ensures increasing of estimation accuracy of the tested object characteristics.