Держава і громадськість у розвитку наукового потенціалу: досвід минулого - Шевченко, В.В. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У розвідці висвітлюються деякі аспекти впливу держави та окремих представників суспільства на формування наукових кадрів, зокрема, на їх підготовку та матеріальне забезпечення, а також підтримку у реалізації наукових проектів. В статье рассматриваются некоторые аспекты влияния государства и отдельных граждан на формирование научных кадров, в частности, на их подготовку и материальное обеспечение, а также поддержку в реализации научных проектов. In the article some aspects of influence of the state and separate citizens are examined on forming of brain-powers, in particular, on their preparation and financial providing, and also support in realization of scientific projects.