Українці в Державній Думі Російської імперії - Реєнт, О.П. (Інститут історії України НАН України, 2009)
В статті всебічно проаналізовано участь українців в діяльності Держаної Думи Російської імперії, а також виборчі права та настрої виборців. Автором дослідження ґрунтовно показаний хід виборчої кампанії, висвітлено втручання у неї властей, а також реакцію виборців на тиск влади у сфері їх волевиявлення на виборах. В статье тщательно проанализировано участие украинцев в деятельности Государственной Думы Российской империи, а также избирательные права и настроения избирателей. Автором исследования всесторонне показан ход избирательной кампании, показано давление властей на волеизъявление избирателей, а также реакция избирателей на попытки властей ограничить реализацию из права выбора. The article carefully analyzed the participation of Ukrainians in the State Duma of the empire, as well as voting rights and the mood of voters. The author of the study comprehensively shows the progress of the campaign, shown, government pressure on the will of voters, as well as the reaction of voters in the authorities' attempts to limit the realization of the right of choice.