Електрохімічні властивості каталітично активних електродів на титановій основі в перхлоратній кислоті - Косогін, О.В.; Кушмирук, А.І.; Мірошниченко, Ю.С.; Лінючева, О.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Методами вольтамперометрії досліджено електрохімічну поведінку електродів, виготовлених із порошку титану та каталітично активних матеріалів на його основі, в розчинах перхлоратної кислоти. Вивчено вплив попередньої підготовки титану на його електрохімічну поведінку для розроблення режимів обробки титану як основи газодифузійних електродів електрохімічних сенсорів. Встановлено, що в області потенціалів 0,5...1,7 V в розчині HClO4 титан може бути струмопровідною основою для каталітично активних матеріалів. Отримані результати свідчать про діапазон робочих потенціалів електродів на титановій основі, що встановлюються на повітрі, в якому можна детектувати визначувані компоненти з високою роздільною здатністю. Залежно від природи каталітично активного матеріалу він становить від 100 mV для Ti/MnO2-електродa до майже 400 mV для Ti/Pt-електродa і знаходиться в області значень стаціонарного безструмового потенціалу робочого електрода, що встановлюється на повітрі. The electrochemical behaviour of titanium powder electrodes and catalytically active materials on its basis in solutions of perchloric acid are carried out by methods of voltammetry. Effect of prior preparation of titanium on its electrochemical behaviour that allows to develop processing conditions of titanium as bases of gass-diffusion electrodes for electrochemical sensors is investigated. It is established, that in the range of potentials 0.5...1.7 V in HClO4 solution titanium can operate as a conducting basis for catalytically active materials. The obtained results testify the presence of a range of working potentials for electrodes on the titanium basis, transient in the air in which the detection of determined high-resolution components is possible. Depending on the nature of catalytically active material it constitutes from 100 mV for Ti/MnO2-electrode up to almost 400 mV for a Ti/Pt-electrode and is in the range of stationary no-current potential values of a working electrode which are formed in the air Методами вольтамперометрии исследовано электрохимическое поведение электродов, изготовленных из порошка титана и каталитически активных материалов на его основе, в растворах хлорной кислоты. Исследовано влияние предварительной подготовки титана на его электрохимическое поведение для разработки режимов обработки титана как основы газодиффузионных электродов электрохимических сенсоров. Установлено, что в области потенциалов 0,5...1,7 V в растворе HClO4 титан может выполнять роль токопроводящей основы для каталитически активных материалов. Полученные результаты свидетельствуют о наличии диапазона рабочих потенциалов электродов на титановой основе, устанавливающихся в воздухе, в котором можно детектировать определяемые компоненты с высокой разрешающей способностью. В зависимости от природы каталитически активного материала он составляет от 100 mV для Ti/MnO2-электрода до почти 400 mV для Ti/Pt-электрода и находится в области значений стационарного бестокового потенциала рабочего электрода, устанавливающегося в воздухе.