Усовершенствованный режим комбинированной термической обработки проката из хромомолибденовой стали - Луценко, В.А.; Голубенко, Т.Н.; Сивак, А.И. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2014)
Показано влияние скорости охлаждения и температурно-временных параметров термической обработки на структурообразование и твердость хромомолибденовой стали. Установлено, что комбинированная термическая обработка с охлаждением после прокатки со скоростью 0,6–0,8С/с и отжигом по сокращенному
режиму при температурах 650–680С гарантированно обеспечит требуемые качественные показатели проката и экономию энергоресурсов. Метою роботи є коригування режимів комбінованої термічної обробки сортового прокату з легованої конструкційної хромомолібденової сталі, що забезпечують зниження енерговитрат. Показано вплив швидкості охолодження і температурно-часових параметрів термічної обробки на структуроутворення і твердість
хромомолібденової сталі. Встановлено, що комбінована термічна обробка з охолодженням після прокатки зі швидкістю 0,6-0,8°С/с і відпалом за скороченим режимом при температурах 650-680ºС гарантовано забезпечить необхідні якісні показники прокату і економію енергоресурсів. The purpose of the work is the correction of modes of combined heat treatment of
rolled bar from the alloyed constructional chrome-molybdenum steel, providing decrease consumption energy. It is shown the influence of speed of cooling and temperature and time parameters of heat treatment on forming of structure and hardness of
chrome-molybdenum steel. It is established that the combined heat treatment with cooling after rolling with at a speed of 0,6-0,8°C/sec and annealing at reduced mode at temperatures 650-680ºC guaranteed to ensure the demanded quality indicators of hire and economy of energy resources.