Влияние вида обработки на величину аустенитного зерна высокоуглеродистой стали - Парусов, Э.В.; Парусов, В.В.; Сагура, Л.В.; Сивак, А.И. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2014)
Исследовано влияние температуры раскладки высокоуглеродистой катанки на
витки на линии Stelmor после горячей прокатки, а также температуры нагрева под
аустенитизацию катанки, на величину аустенитного зерна. Показано, что размер
зерна аустенита после ВТМО и ТО практически одинаков при условии равенства
температур раскладки катанки на витки после горячей прокатки и аустенитизации
с отдельного нагрева. Досліджено вплив температури розкладки високовуглецевої катанки
на витки на лінії Stelmor після гарячої прокатки, а також температури нагріву під аустенітизацию катанки на величину аустенітного зерна. Проведене дослідження дозволило зробити висновок, що розмір зерна аустеніту
після ВТМО і ТО практично однаковий за умови рівності температур розкладки катанки на витки після гарячої прокатки і аустенітизації з окремого нагріву. The influence of temperature pickup high carbon wire rod in coils on the
Stelmor line after hot rolling, and the heating temperature under austenitization
wire rod on the size of the austenitic grain. The study allowed to conclude that
the grain size of austenite after HTMT and HT practically the same under the
condition of equality of the temperatures of the pickup wire rod in coils after
hot rolling and austenitization with separate heating.