Огляд дислокаційних механізмів внутрішнього тертя - Перков, О.М.; Вакуленко, І.О. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2014)
Проаналізовано теорії щодо дислокаційних механізмів внутрішнього
тертя в металах. Знання цього показника є необхідним для вирішування
різних задач фізики твердого тіла і фізичного металознавства та дає уяву
про розсіювання енергії коливань і магнітні втрати при фазових
перетвореннях в неоднорідних матеріалах. Проанализированы теории относительно дислокационных механизмов
внутреннего трения в металлах. Знание этого показателя необходимо для
решения различных задач физики твердого тела и физического
металловедения и дает представление о рассеянии энергии колебаний и
магнитные потери при фазовых превращениях в неоднородных
материалах. Analyzed with respect to the theory of dislocation internal friction in
metals. Knowledge of this indicator is necessary for solving various problems
of solid state physics and physical metallurgy and gives an idea of the
scattering of the oscillation energy and magnetic losses in phase
transformations in inhomogeneous materials.