Простатит - актуальна проблема сучасної урології (огляд літератури) - Новіков, М.В.; Костєв, Ф.І.; Гойдик, В.С.; Шухтін, В.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2016)
Стаття містить огляд основних положень, що стосуються сучасних уявлень про
етіологію, основні клінічні симптоми та лікування хронічного простатиту. Попри встановлений клінічний ефект від застосування антибактеріальних препаратів, альфа-адреноблокаторів та нестероїдних протизапальних препаратів, тривають пошуки для підвищення ефективності лікування хронічного простатиту, так як частота рецидивів захворювання становить до 50 % хворих. Статья содержит обзор основных положений, касающихся современных представлений об этиологии, основных клинических симптомах и лечении хронического простатита. Несмотря на установленный клинический эффект от применения антибактериальных препаратов, альфа-адреноблокаторов и нестероидных противовоспалительных препаратов, продолжаются поиски для повышения эффективности лечения хронического простатита, так как частота рецидивов заболевания составляет до 50 % больных. The article provides an overview of the main provisions relating to the modern concepts of the etiology, main clinical symptoms and treatment of chronic prostatitis. Despite established clinical effect from the use of antibacterial drugs, alpha9blockers and nonsteroidal antiinflammatory drugs, continue the search for efficiency of treatment of chronic prostatitis, because the recurrence rate is up to 50 % of patients.