Особливості психофізіологічної адаптації військовослужбовців до умов військової служби в залежності від спеціальності - Білий, О.В.; Іванцова, Г.В.; Мартинюк, Г.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
Проаналізовано взаємозв’язок розладів адаптації з видом спеціальності військовослужбовців строкової служби, які прослужили у ЗС України 6-9 місяців. У зв’язківців виявлено найбільший відсоток розладів адаптації у вигляді астенічних, істеричних, обсесивно-фобічних і вегетативних симптомів. Проанализирована взаимосвязь расстройств адаптации с видом специальности военнослужащих срочной службы, которые прослужили у Вооруженных Силах Украины 6-9 месяцев. У связистов выявлено наибольший процент расстройств адаптации, которые проявляются астеническими, истерическими, обсессивно-фобическими и вегетативными симптомами. The relation between the adaptations for Military personnel active duty 6-9 months term of service in armed forces has been analyzed. The highest rate of disorders in the signal corps are displayed in adynamic, hysterical, obsessive and phobic, vegetative disorders.