Трансгенерационные эффекты хлорида ртути - Вокина, В.А.; Капустина, Е.А.; Якимова, Н.Л. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Проведено исследование трансгенерационного влияния хлорида ртути на
структуру поведения и нервно-мышечную проводимость задней конечности потомства белых крыс первого и второго поколения (F1 и F2). Установлено, что
действие хлорида ртути на особей мужского пола вызывает в потомстве F1 и F2
снижение уровня двигательной активности и нарушение проведения импульса в
нервно-мышечном аппарате задних конечностей. Проведено дослідження трансгенераціонного впливу хлориду ртуті на структуру поведінки і нервово-м’язову
провідність задньої кінцівки потомства
білих щурів першого і другого покоління
(F1 і F2). Встановлено, що дія хлориду
ртуті на особин чоловічої статі викликає в
потомство F1 і F2 зниження рівня рухової
активності і порушення проведення
імпульсу в нервово-м’язовому апараті
задніх кінцівок. In this study transgenerational effect
of mercury chloride on male albino rats was
investigated by observing the F1 and F2
generation using «open field test» and
electromyography characteristics. In the F1
and F2 offspring, decrease locomotor
activity and neuromotor impairment of the
hind limbs were observed.