IR spectra of monoethanol amine and its binary mixtures in carbon tetrachloride - Arkhipenko, N.V.; Kiyko, S.N.; Ivanova, E.F. (Functional Materials, 2004)
Получены ИК спектры моноэтаноламина и смесей моноэтаноламина с ацетонитрилом и диметилацетамидом в CCI₄. Установлено, что наложение гетеромолекулярных взаимодействий моноэтаноламина с ацетонитрилом и диметилацетамидом на гомомолекулярное взаимодействие моноэтаноламина приводит к уменьшению сольватирующей способности моноэтаноламина в бинарных смесях. IR spectra of monoethanol amine and the monoethanol amine/acetonitrile and monoethanol amine/dimethylacetamide mixtures in CCI₄ have been measured. The superposition of heteromolar interactions of monoethanol amine with acetonitrile and dimethyl acetamide onto the homomolecular interaction of monoethanol amine has been found to result in a lowered solvating ability of monoethanol amine in the binary mixtures. Отримано ІЧ спектри моноетаноламіну та сумішєй моноетаноламіну з ацетонітрилом та диметилацетамідом у CCI₄. Встановлено, що накладення гетеромолекулярних взаємодій моноетаноламіну з ацетонитрілом та диметилацетамідом на гомомолекулярну взаємодію чистого моноетаноламіну, приводить до зменшення сольвативної здатності моноетаноламіну у бінарних сумішах.