Визначення діелектричної проникності композиту з керамічною матрицею для високоточного механічного оброблення нових матеріалів - Часник, В.І.; Кайдаш, О.М.; Фесенко, І.П.; Кущ, В.І.; Фролова, Л.О. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2016)
Наведено теоретичне оцінювання діелектричної проникності системи ізолятор -сфероїдальні зерна провідника і її порівняння з експериментально визначеним значенням у мікрохвильовій області для вільноспечених композиційних матеріалів АIN-16,9 об.%Мо та фактором форми зерен 2,4 за відсутності макроскопічної електропровідності. Приведены теоретическая оценка диэлектрической проницаемости системы изолятор -сфероидальные зерна проводника и ее сравнение с экспериментально определенным значением в микроволновой области для свободноспеченных композиционных материалов AIN-16,9 об.%Мо с фактором формы зерен 2,4 при отсутствии макроскопической электропроводности. A theoretical estimation of dielectric constant of the dielectric-spheroid conductive grains system, and its comparison with experimentally obtained values in microwave region for pressureless sintered composite materials AIN-16,9 vol.%Mo with grain aspect ratio 2,4 by no macroscopic electrical conductivity are presented.