Wettability of sapphire - Voloshyn, O.V.; Kononenko, V.I.; Lytvynov, L.A.; Sevidova, E.K. (Functional Materials, 2006)
Presented are the study results of wetting of main crystallographic surfaces of sapphire with water and glycerin by measuring the wetting angle of a rest drop. It is shown that, depending on the surface function of a sapphire, both maximum and minimum wetting can be attained by varying the crystallographic orientation. Представлены результаты исследования смачивания основных кристаллографических поверхностей сапфира водой и глицерином. Использован метод измерения краевого угла покоящейся капли. Показано, что в зависимости от функции поверхности сапфира, можно достигнуть как максимального, так и минимального смачивания путем варьирования кристаллографической ориентации. Представлено результати вивчення змочування основних кристалографiчних поверхонь сапфiру водою та глiцерином. Використано метод вимiрювання крайового кута каплi, що перебуває у станi спокою. Показано, що в залежностi вiд функцii поверхнi сапфiру, варiюючи кристалографiчною орiєнтацiєю, можливе отримання як максимального, так i мiнiмального змочування.