Вертикальная геохимическая зональность азовского цирконий-редкоземельного месторождения (Украина) - Шеремет, Е.М.; Исаев, В.А.; Стрекозов, С.Н.; Груба, В.В.; Волкова, Т.П.; Агаркова, Н.Г.; Сетая, Л.Д.; Николаев, И.Ю. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2007)
В Азовському цирконій-рідкісноземельному родовищі виявлено вертикальну геохімічну зональність і вперше для рідкісноземельно-рідкіснометальній провінції Українського кристалічного щита зроблено висновок про індикаторне й пошукове значення відношення суми рідкісноземельних елементів (La+Ce+Y+Yb) до цирконію. Within the Azov zirconium-rare-earth deposit a vertical geochemical zoning has been revealed. For the first time for a rare-earth-rare-metal province of the Ukrainian crystalline shield it is concluded of the indicated and prospecting importance of the rare earths sum (La+Ce+Y+Yb) to Zr.