Комбіноване послідовне застосування хлору та діоксиду хлору для знезараження питної води - Петренко, Н.Ф.; Созінова, О.К.; Андрейцова, Н.І. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
Представлені результати по обробці хлорованої питної води діоксидом хлору. Встановлено статистично достовірне зниження концентрації хлороформу і трихлоретилену, можливе підвищення концентрації чотирихлористого вуглецю. Запропоновано вільнорадикальних механізм окислювальної деструкції хлороформу під дією діоксиду хлору. Представлены результаты по обработке хлорированной питьевой воды диоксидом хлора. Установлено статистически достоверное снижение концентрации хлороформа и трихлорэтилена, возможно повышение концентрации четыреххлористого углерода. Предложен свободнорадикальный механизм окислительной деструкции хлороформа под действием диоксида хлора. Results of treatment of chlorinated drinking water with chlorine dioxide are presented. Statistically significant decrease in the concentration of chloroform and trichlorethylene occurs. Increasing concentrations of carbon tetrachloride may occur. Free radical mechanism of oxidative degradation under the influence of chloroform, chlorine dioxide has been proposed.