Вплив макродисперсної та наноформи свинцю на накопичення його в організмі - Лазаренко, І.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
Проведено дослідження накопичення макродисперсної та наноформи свинцю в легенях, серці та мозку щурів. Виявлено, що наночастинки свинцю накопичуються в меншій кількості в порівнянні зі свинцем у формі макроскопічних дисперсій. Проведено исследование накопления макродисперсной и наноформы свинца в легких, сердце и мозге крыс. Выявлено, что наночастицы свинца накапливаются в меньшем количестве по сравнению со свинцом в форме макроскопических дисперсий. A study of accumulation makrodispersed and nanoform lead in the lungs, heart and brain of rats. Found that nanoparticles of lead accumulated in smaller numbers compared to the lead in the form of macroscopic dispersion.