Синдром болю у шиї у дітей в практиці сімейного лікаря - Величко, В.І.; Савицький, І.В.; Стоєва, Т.В.; Свірський, О.О. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
У статті представлені сучасні погляди на проблему болю у шиї у дітей в практиці сімейного лікаря. Висвітлено дискусійні питання щодо етіологічних факторів. Запропонована диференціальна діагностика станів, які є провокуючими біль у шиї, також викладено принципи надання медичної допомоги вдома. В статье представлены современные взгляды на проблему болей в шее у детей в практике семейного врача. Освещены дискуссионные вопросы относительно этиологических факторов. Предложена дифференциальная диагностика состояний, провоцирующих эти боли, также изложены принципы предоставления медицинской помощи на дому. The paper presents the current views on the problem of neck pain in children in the family doctor’s practice. Discussion covered questions rega rding the etiological factors. Proposed differential diagnosis of conditions that provoke these pains, also set out the principles of providing medical care at home.