Вплив комплексу попередників і модуляторів біосинтезу убіхінона на стан мітохондріальної пори перехідної провідності в мітохондріях серця за введення адреналіну - Кучменко, О.Б.; Петухов, Д.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
Використання комплексів попередників і модуляторів біосинтезу убихинона при адреналін-індукованому ушкодженні у щурів в якості профілактичного та терапевтичного засобу призводить до зниження чутливості мітохондріальної пори змінної провідності до впливу індуктора її відкриття, що може свідчити про можливість корекції з їх допомогою мітохондріальної дисфункції, яка розвивається при введенні адреналіну. Использование комплексов предшественников и модуляторов биосинтеза убихинона при адреналин-индуцированном повреждении у крыс в качестве профилактического и терапевтического средства приводит к снижению чувствительности митохондриальной поры переменной проводимости к воздействию индуктора её открытия, что может свидетельствовать о возможности коррекции с их помощью митохондриальной дисфункции, которая развивается при введении адреналина. Preventive and/or subsequent application of complexes of precursors and modulators of ubiquinone biosynthesis under adrenaline treatment decreases in sensitivity of mitochondrial permeability transition pore to indu ctors of its opening in rats’ heart mitochondria. This approach may be used for correction of mitochondrial dysfunction under adrenaline treatment.