Метод нейропротекции прогестероном в комплексной терапии черепно-мозговой травмы у крыс - Иванов, А.С.; Татаренко, Д.П.; Коркишко, В.В.; Уличный, В.И.; Твардовский, А.М.; Уткин, Д.О. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
В статье описан эксперимент, проведенный на животных, по применению прогестерона как нейропротектора. Произведено исследование препаратов головного мозга особей получавших прогестерон в комплексе стандартной терапии и животных получавших стандартную терапию. Показана и доказана эффективность прогестерона как нейропротектора. В статті описано експеримент, проведений на тваринах, с приводу використання прогестерона як нейропротектора. Проведене дослідження препаратів головного мозку особин, що отримували прогестерон в комплексі стандартної терапії та тварин, що отримували лише стандартну терапію. Показано та доведено ефективність прогестерон як нейропротектора. In article the experiment which has been carried out on animals, on progesterone application as neuroprotector is described. Research of preparations of a brain of individuals receiving a progesterone in a complex of standard therapy and animals receiving standard therapy is made. Efficiency of a progesterone as neuroprotector is shown and proved.