Гістологічне та морфометричне дослідження слизової оболонки шлунка щурів після пінеалектомії - Кононенко, Н.М.; Гнатюк, В.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
У роботі представлені результати гістологічного і імуногістохіміческого дослідження стану слизової оболонки шлунка при пінеалектом іі. Встановлено, що пінеалектомія викликає компенсаторне підвищення кількості апудоцітов і МТ-продукуючих клітин як в фундального, так і пілоричному відділах шлунка. В работе представлены результаты гистологического и имуногистохимического исследования состояния слизистой оболочки желудка при пинеалэктомии. Установлено, что пинеалэктомия вызывает компенсаторное повышение количества апудоцитов и МТ-продуцирующих клеток как в фундальном, так и пилорическом отделах желудка. The results of histological and immunohistochemical study of the state of the gastric mucosa after pinealectomia are presented in the research. It is proved that pinealectomia causes increasing amount of apudocytes and MT-producing cells in fundal and py loric stomach.