Особливості впровадження сімейноцентрованої системи супроводу жінок з первинним психотичним епізодом та аналіз її ефективності - Баскіна, В.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2016)
В області сучасної психіатрії, актуальним залишається питання супроводу жінок, які перенесли первинний психотичний епізод. Автором проведено дослідження, та виявлено дезадаптивні характеристики та закономірності формування порушень сімейного функціонування жінок з первинним психотичним епізодом. У наведеній статті, автором представлено аналіз досвіду впровадження власного, комплексу психосоціального супроводу даної категорії жінок, спрямованого на їх родину. В области современной психиатрии, актуальным остается вопрос сопровождения женщин, перенесших первичный психотический эпизод. Автором проведено исследование, и выявлено дезадаптивные характеристики и закономерности формирования нарушений семейного функционирования женщин с первичным психотическим эпизодом. В данной статье, автором представлен опыт внедрения собственного комплекса психосоциального сопровождения данной категории женщин, направленного на их семью. In the field of modern psychiatry, the question remains about supportive programs to women who have had a primary psychotic episode. The author conducted a study and found maladaptive characteristics and violations in patterns of family functioning in women with a primary psychotic episode. In the article, the author presents the experience of the implementation of its own complex of psychosocial support to this category of women aimed at their families.