Вплив нового ксиларатного комплексу германію (IV) з літієм та його сумісного застосування з вальпроєвою кислотою та літієм хлоридом на реакції самостимуляції мозку - Варбанець, О.І.; Годован, В.В.; Шандра, О.А.; Кащенко, О.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
Метою роботи була оцінка ефектів нового комплексу ксігерма-1 на властивості підкріплення самостимуляції
латерального гіпоталамуса у щурів у порівнянні з референс-препаратами літію хлоридом і вальпроєвої кислотою. Виявлено, що з’єднання ксігерм-1 в цих умовах дозозалежно підвищувало поріг і знижувало максимальну
частоту реакцій самоподразнення, що дозволяє припустити його інгібуючу дію на систему винагороди, яке
схоже з дією літію хлориду і відрізняється від дії вальпроєвої кислоти. Целью работы была оценка эффектов нового комплекса ксигерма-1 на подкрепляющие свойства самостимуляции латерального гипоталамуса у крыс по сравнению с референс-препаратами лития хлоридом и вальпроевой кислотой. Обнаружено, что соединение ксигерм-1 в этих условиях дозозависимо повышало порог и снижало максимальную частоту реакций самораздражения, что позволяет предположить его ингибирующее действие на систему вознаграждения, которое сходно с действием лития хлорида и отличается от действия вальпроевой кислоты. The purpose of this work was an estimation of new complexe (Xygerm-1) effects on reinforcing properties of self-stimulation of the lateral hypothalamus in rats as compared to the reference drugs lithium chloride and valproic acid in. It is discovered Xygerm-1 dose-dependently increases the threshold and reduces the
maximum frequency of reactions of self-stimulation, suggesting that its inhibitory effect on the reward system, which is similar to the action of lithium chloride and different from actions of valproic acid.