Аналіз анкетування керівників та фахівців соціальних служб щодо надання першої психологічної допомоги переселенцям і постраждалим внаслідок бойових дій - Пінчук, І.Я.; Пінчук, І.М.; Іванова, О.Л.; Степанова, Н.М.; Суховій, О.О.; Чайка, А.В.; Сулімовська, А.С. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
У статті наводяться результати аналізу анкетування соціальних працівників, проведеного в рамках навчального семінару на тему «Надання першої психологічної допомоги сім’ям з дітьми, дітям, які перебувають / перебували в зоні збройного конфлікту, та їх психологічна адаптація до нового місця проживання». За результатами дослідження визначено характерні риси соціальних працівників, їх психологічний стан і рівень стресостійкості, сформульовані актуальні теми і потреби підготовки даного контингенту. Визначено необхідність створення методичних рекомендацій для соціальних працівників з надання першої психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам і людям в зоні бойових дій. В статье приводятся результаты анализа анкетирования социальных работников, проведенного в рамках учебного семинара на тему «Оказание первой психологической помощи семьям с детьми, детям, находящимся / находившимся в зоне вооруженного конфликта, и их психологическая адаптация к новому месту жительства». По результатам исследования определены характерные черты социальных работников, их психологическое состояние и уровень стрессоустойчивости, сформулированы актуальные темы и потребности подготовки данного контингента. Определена необходимость создания методических рекомендаций для социальных работников по оказанию первой психологической помощи внутренне перемещенным лицам и людям в зоне боевых действий. The article presents the results of research, conducted among social workers within educational seminar «Delivery of first psychological aid to the families with children, kids who were /still are in war zone and their psychological adaptation in new residence place». According to the results of research the characteristics, psychological condition and stress resistance level of social workers were identified, relevant topics and needs of these workforce training were worded. Necessity to work out methodical recommendations for social workers in delivering of first psychological aid internally displaced people and people in war zone was decided.