Склад водно-сольових екстрактів кріоконсервованих фрагментів органів свиней - Гальченко, С.Є. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2004)
Визначено вплив режимів кріоконсервування фрагментів органів свиней і умов отримання екстрактів на їх склад. Встановлено, що при отриманні водно-сольових екстрактів вихід біологічно активних речовин в розчин з кріоконсервованих фрагментів органів більший, ніж з нативних. Вихід пептидів більший з фрагментів, кріоконсервованих у присутності ПЕО1500. Оптимальний строк інкубації 60 хв. Определено влияние режимов криоконсервирования фрагментов органов свиней и условий получения экстрактов на их состав. Установлено, что при получении водно-солевых экстрактов выход биологически активных веществ в раствор из криоконсервированных фрагментов больший, чем из нативных. Выход пептидов более высокий из фрагментов, криоконсервированных в присутствии ПЭО-1500. Оптимальный срок инкубирования 60 мин. The author studied the effect of cryopreservation regimes of pig organ fragments and the conditions of obtaining extracts on their composition. It was shown that during obtaining the water-saline extracts the release of biologically active substances into solution was higher in the case of crypreserved fragments than of native ones. The release of peptides was higher in the case of fragments cryopreserved with PEO-1500. The optimal time of incubation was 60 min.